Jeg lånte penger for å investere i kryptovaluta

Ethereum

Mange har omtalt Ethereum som den neste Bitcoin (inklusive Tek.no), dette er noe som kan være både riktig og galt. Ethereum er på mange måter mye mere ambisiøse i sitt prosjekt enn det Bitcoin er. Ethereum inneholder Ether, som er en av de største kryptovalutaene i verden. Ethereum er en av de aller største kryptovalutaene og på andreplass under popularitet. Derfor gir det også mening å ta den med i porteføljen. Forkortelsen på Ethereum er ETH.

Den store ppturen

Ethereum er en av de aller største kryptovalutaene som er, og har lenge vært den største konkurrent til Bitcoin. Ethereum nådde i likhet med Bitcoin et høydepunkt, vinteren 2017 – 2018 da en enkel Ethereum kostet 1 383 dollar. Det var også i denne perioden en flymekaniker fra Møre og Romsdal tjente seg over 30 millioner kroner på kryptovalutaen Ethereum. Etter det har kryptovalutaen hatt et stort fall, men nå stabilisert seg mer og ligger nå på nærmere 100 dollar.

Grunnleggeren Vitalik Butarin

Ethereum ble i 2013 foreslått for første gang av Vitalik Butarin som er en russisk-kanadiske programmerer. Han så for seg en stor utvidelse av Blockchain-teknologiens eksisterende bruksområder. Han mente at det skulle gå an å desentralisere nesten enhver ting. Butarin annonserte sitt Ethereum-prosjektet på The North American Bitcoin Conference tidlig i 2014. Etter det ble det inngått et samarbeid med Gavin Wood. De grunnla Ethereum sammen, og kort tid etter skrev Wood de tekniske spesifikasjonene for Ethereums EVM-system.

Blockchain-teknologien og smartkontrakter

Ethereum er basert på Blockchain-teknologien i likhet med Bitcoin. Ethereum har imidlertid bygget videre på dette, ved å finne opp såkalt smartkontrakter, som gjør at det blir mulig å omformulere ulike kontrakter til computerkoder. Dette gir en veldig trygghet. La oss ta et eksempel og si at leietaker mente at han eller hun allerede hadde betalt leien, til tross for at en ikke hadde mottatt pengene. Med en smartkontrakt på blockchain vil sekvensinformasjonen ligge offentlig ute.